Home»Willingen vakantie activiteiten»Wandelroutes

Wandelroutes

Wandelfans kunnen zich met Willingen vakantie verheugen op de op wandelroutes. Nergens in Duitsland is er zo’n netwerk aan wandelpaden als in Willingen te vinden.

Het onderhouden van de routes is in harmonie met de natuur. Niet alleen de bewegwijzering langs de paden is vernieuwd en volledig, er is ook informatie beschikbaar betreft de nabije en verder gelegen bestemmingen. Dat zorgt er voor dat u altijd weet waar u bent en waar u naar toe moet. De wandelroutes zijn regelmatig voorzien van banken waar u even kunt pauzeren of kunt geniet van de adembenemende mooie omgeving.

Willingen vakantie wegwijs wandelroutes

Drie jaar geleden is Willingen begonnen met kwaliteitsverbeteringen en de paden zijn om de beurt vernieuwd. Willingen vakantie biedt een dicht netwerk met wandelroutes van hoge kwaliteit, zoals:

  • de Willinger Uplandsteig,
  • de Rothaarsteig,
  • de Winterberger Hochtour,
  • de Olsberger Kneippwanderweg,
  • de Briloner Kammweg,
  • de Hochsauerland Kammweg,
  • de Medebacher Bergweg,
  • de Diemelsteig.

Deze wandelpaden zijn gecertificeerd volgens de strenge criteria van de Duitse Wandelvereniging. De paden zijn onder meer zorgvuldig beoordeeld op de route, bestrating, bewegwijzering, natuur, landschap, bezienswaardigheden, horecabedrijven, breng- en haalservice, parkeerplaatsen.

Willingen vakantie Nordic Walking wandelroutes Wandelen Willingen Hindernisarme wandelroutes

Bij de Toerist Informatie zijn de wandelkaarten verkrijgbaar. Enerzijds met hindernisarme wandelroutes. Deze zijn speciaal aangelegd voor rolstoelgebruikers, families en wandelaars die een kleine wandeling willen maken. Anderzijds met de vier nordic walking wandelroutes, die starten in Willingen en eindigen in de dorpen Usslen en Schwalefeld. Beide kaarten zijn met de Sauerland Card gratis verkijgbaar.

Optimaal genieten
Om er voor te zorgen dat u optimaal kunt genieten van de activiteiten en faciliteiten tijdens uw verblijf, biedt Willingen vakantie u de mogelijkheid om gebruik te maken van de Sauerland Card en de familiepas. Een extra service met interessante voordelen, bekijk het gerust even.